europeIcon

Projekt


Az Optitherm öntanuló fűtésvezérlés kifejlesztése az alábbi pályázati támogatás keretében valósult meg::

Chameleon Smart Home öntanuló, adaptív fűtőalgoritmus gyakorlati implementálása és vezeték nélküli moduljainak fejlesztése

Projekt azonosító száma:2018-1.1.1-MKI-2018-00168
Vissza nem térítendő támogatás összege:50 820 025 Ft, azaz Ötvenmillió-nyolcszázhúszezer-huszonöt forint
Támogatás mértéke (%-ban):71.53 %
A kedvezményezett neve:Ignis Computer Informatikai Kft.

A Chameleon egy olyan okos otthon megoldás, mely kapcsolódik a smart home rendszerek három alkotóeleméhez (érzékelők, beavatkozók, központi vezérlő), gyűjti és szállítja azok jeleit, illetve a vezérlő egységen keresztül pedig vezérel. A Chameleon fordít a különböző okos otthon rendszerek között, hidat képezve a központi vezérlő és a ház összes eszköze között, miközben együtt tud működni olyan elterjedt eszközökkel, mint a Fibaro, az Inels, a Control4, az Amazon Alexa, az Apple Homekit, a Google Home vagy a Loxone. Felhasználói szempontból a rendszer működtetését nagyban megkönnyíti, hogy képes integrálódni más rendszerekkel és okos (IOT) eszközökkel, így mindenki saját igényeire szabva állíthatja össze smart home rendszerét, akár 40%-kal alacsonyabb áron.

A kifejlesztett termék innovációját a piacon kapható rendszerekkel szemben legfőképpen az jelenti, hogy szabad választást nyújt a felhasználóknak abban, hogy milyen központi vezérlőt használjanak, és lehetővé teszi a különböző okos otthonok vegyes használatát és az elérhető funkciók számának kiválasztását.

A projekt célja az első, teljes mértékben magyar fejlesztésű Chameleon rendszerhez kapcsolódó fejlesztések létrehozása, a jelenleg 16 vezetékes rendszerből álló termékpaletta bővítése. Az új termékek mindegyikénél célunk, hogy olyan vezeték nélküli eszközöket hozzunk létre, amely nagy hatótávolságú és biztonságos kommunikációt tesz lehetővé a központi egység és az egyes modulok között. Azaz a jelenlegi termékpaletta minden gyártmányához kapcsolódóan létrehozzunk egy vezeték nélküli alternatív terméket. A fenti projekt keretében kiemelten fontos fejlesztése egy öntanuló, adaptív fűtésvezérlő algoritmus fejlesztése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.