europeIcon

Optitherm

Egyedülálló technológia

Épületeink precíz hőmérsékeltszabályozása nemcsak a benne élők komfortérzete, hanem az energiafelhasználás minimalizálása szempontjából is egy fontos, de nem egyszerű feladat.A folyamatosan változó belső és külső körülmények valamint a nagy hőtehetetlenség miatt a szabályzást végző termosztátok működtetése komoly kihívás, melyre a hagyományos szabályozástechnika nem ad optimális választ.Az Optitherm új, innovatív, szabadalmaztatott eljárása mesterséges intelligenciát felhasználva pontosan képes a hőmérsékletet a kívánt értéken tartani, miközben adaptívan alkalmazkodik a környezeti változásokhoz, az algoritmus rendszeres újra tanításával.

optitherm-1.jpg
optitherm-2.jpg

Működési elv

Megoldásunk mesterséges intelligencia és neurális hálók segítségével képes a környezet hőtani tulajdonságaira rátanulni, és ennek ismeretében pontosan előre megbecsülni a hőmérséklet görbe jövőbeli alakulását a különböző beavatkozások függvényében.A lehetséges szcenáriók közül mindig a legoptimálisabb változatot kiválasztva a hőmérséklet felesleges túlfűtések vagy túlhűtések nélkül rendkívül precízen a kívánt értéken tartható.

optitherm-2.jpg

Funkciók

Az algoritmus egy központi szerveren fut, így nincs szükség a már meglévő termosztátok cseréjére. Az egyetlen bemenő paraméter a helyiségek hőmérséklete, az eljárás mindent ebből számol. A rendszer teljesen önműködő, és öntanuló. Nem igényel semmilyen különleges beállítást. A változásokhoz (nyílászáró-csere, időjárás, évszakok vagy a lakók számának, felhasználói szokásainak változása) automatikusan igazodik a rendszeres újratanulásoknak köszönhetően.Csupán gondoskodni kell a mért adatok központba juttatásáról, amely egy internetkapcsolattal rendelkező termosztát illetve fűtésvezérlés esetén már rendelkezésre is áll. Kiemelt célunk más rendszerekhez történő integráció elősegítése, ezért algoritmusunkhoz alacsony és magas szintű API illesztőfelületeket is biztosítunk.

optitherm-3.jpg